sl.png en.png

TC Livarstvo

Vaš partner v livarstvu

TC Livarstvo

Podjetje TC Livarstvo d.o.o., deluje kot tehnološki center za podporo livarnam. Aktivno je predvsem na področju Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne Gore in Severne Makedonije.

Majhna in strokovna ekipa z znanjem na področju metalurgije, materialov, strojništva in elektrotehnike vam nudi pomoč pri reševanju težav na področju livarstva.

Nudimo storitve na področju numeričnih izračunov livarskih procesov, kot je optimizacija tehnologije izdelave izdelka s ciljem zmanjšanje izmeta, optimizacija proizvodnih procesov v livarni in podobno.

S termično analizo za aluminijeve zlitine, ki je plod našega razvoja, vam lahko nudimo sistem za spremljanje kakovosti taline, ki na podlagi opravljene analize predlaga ukrepe za izboljšanje taline.

 

Za vas lahko izdelamo prototipne ulitke, maloserijske ulitke, razvoj novih materialov oz. zlitin. Na podlagi vaših načrtov in želja vam svetujemo in pripravimo primerno tehnologijo litja, ulitke lahko tudi dobavimo ali pa vas povežemo z ustreznim livarjem, ki bo ulitke ulival.

 

Imamo izkušnje za izdelavo ulitkov iz različnih zlitin: iz skupine sivih litin z lamelnim, vermikularnim in kroglastim grafitom; temprana litina, jeklo litina, livnie Al zlitine, Mg zlitine, Zn zlitine, Cu zlitine, Ti zlitine in posebni materiali na osnovi kobalta, kroma in volframa.

 

TC Livarstvo je uradni zastopnik za prodajo numeričnih programov skupine ESI Group na področju bivše Jugoslavije.

https://www.esi-group.com/ 

 

Na področju Slovenije in Hrvaške smo zastopniki za prodajo vakuumskih sistemov za tlačno litje švicarskega podjetja Fondarex.

  

https://www.fondarex.com/