sl.png en.png

TC Livarstvo

Vaš partner v livarstvu

TC Livarstvo

Programska oprema za numerične analize litja

TC Livarstvo je zastopnik za programsko opremo skupine ESI Group v Sloveniji, Hrvaški, Bosni in Hercegovini, Srbiji in Makedoniji.

Specializirani smo na področju prodaje programskega paketa Visual-CAST. Za programski paket Visual-CAST nudimo strokovne predstavitve in vso tehnično pomoč ter podporo za uporabo programa, kot tudi vsa potrebna izobraževanja za delo s programom.

Visual-CAST je programski paket za numerične izračune livarskih procesov. Visual-CAST uporablja dva solverja, ki temeljita vsak na svoji numerični metodi. Solver, ki uporablja metodo končnih elementov – MKE (ang. FEM) se imenuje ProCAST, solver, ki uporablja metodo končnih diferenc – MKD (ang. FDM) se imenuje QuikCAST.

Kontaktirajte nas in z veseljem se bomo dogovorili za predstavitev pri vas in vam pripravili optimalno ponudbo.

 

Programska oprema skupine - ESI GROUP

TC Livarstvo je zastopnik za programsko opremo skupine ESI Group v Sloveniji, Hrvaški, Bosni in Hercegovini, Srbiji in Makedoniji.

Programska oprema skupine ESI Group obsega celo celotno družino programov, ki pokrivajo virtualno dizajniranje in načrtovanje ter virtualno izdelavo.

 

Podrobneje si lahko o vseh posameznih programih ogledate na spletni strani ESI-Group oz. nas kontaktirate in vam bomo pripravili ustrezno predstavitev.

https://www.esi-group.com/software-solutions

https://www.esi-group.com/

 

 
Prednost programske opreme skupine ESI-Group je, da se določeni programi lahko med seboj povezujejo v virtualno verigo. To npr. pomeni, da se celotna izdelava nekega produkta izvede v virtualnem, v virtualnem se proces lahko optimizira do te mere, da so lahko prvi izdelani prototipni kosi tudi že serijski kosi.

Primer take virtualne verige predstavlja izdelava zvarjenca, ki je sestavljen iz preoblikovane pločevine. Deli pločevine so najprej hladno preoblikovani, nato pa sestavljeni in zavarjeni. Če v virtualni izdelavi upoštevamo vsak tehnološki postopek (preoblikovanje in varjenje) za sebe, dobimo drugačne rezultate kot če pri virtualnem varjenju upoštevamo zaostale napetosti, ki so nastale že pri preoblikovanju. Določeni programi iz skupine ESI Group omogočajo upoštevanje te virtualne verige.

https://www.esi-group.com/software-solutions/virtual-manufacturing/welding-assembly-simulation

 

Zastopanje pri prodaji vakuumskih sistemov za tlačno litje švicarskega podjetja Fondarex

Švicarsko podjetje Fondarex je specializirano za izdelavo vakuumskih sistemov za nadgradnjo tlačnih strojev. Vakuumski sistemi se uporabljajo za evakuacijo zraka iz livne votline tik pred strelom. S tem se zmanjša možnost nastanka napak zaradi ujetega zraka. Skupaj s strokovnjaki podjetja Fondarex vam nudimo kompletne rešitve z dizajniranjem, izdelavo, montažo, izobraževanjem in servisiranjem.

https://www.fondarex.com

Prodaja in svetovanje za izdelke iz volframovih zlitin

Volframove zlitina

Dobavimo lahko polizdelke in bloke iz volframa in volframovih zlitin različnih geometrij in sestav. Na voljo so standardne sestave ki ustrezajo različnim standardom kot je npr.: ASTM B777, MIL-T-21014D, AMS 7725E.

Strankam lahko dobavimo izdelke, ki so narejeni na končno obliko in zahteve kupca. Na ta način lahko kupec prihrani pri mehanski obdelavi, ki je specifična za te zlitine in zagotovimo ustrezne tolerance končnih izdelkov. Izdelamo lahko tudi končne surovce, kjer lahko kupec maksimalno optimira proizvodnjo in prihranke.

V Weldston-u obvladujejo celoten proizvodni proces od proizvodnje prahu do CNC obdelave. To Weldston-u omogoča proizvodnjo in kombiniranje zelo individualnih sestav in lastnosti, ki jih lahko tudi spajamo z varjenjem, spajkanjem in drugimi metodami. S posebni CNC-obdelovalni postopki lahko ponudimo rešitev po meri strank.

https://www.weldstone.com/

 

Oprema za varjenje

Ponudba izdelkov vključuje tudi celoten spekter obločnih varilnih gorilnikov, plinskih šob, TIG elektrod in varovalk ter ostalega pribora za varjenje.

https://www.weldstone.com/en/welding

Raziskave

Razvoj in optimizacija termične analize za Al zlitine

TC Livarstvo s svojim lastnim kadrom, znanjem in opremo razvija program za termično analizo aluminijevih zlitin. Na podlagi vzorca taline program analizira referenčne temperature na ohlajevalni krivulji in jih primerja z ravnotežnimi temperaturami. Končni rezultat analize nam pove ali je talina primerno obdelana – pripravljena za litje ter kakšne mehanske lastnosti v ulitku lahko pričakujemo.