sl.png en.png

TC Livarstvo

Vaš partner v livarstvu

TC Livarstvo

Numerične simulacije livarskih procesov

Na podlagi deset letnih izkušenj izdelave numeričnih simulacij livarskih procesov vam nudimo reševanje problemov pri litju konkretnega ulitka. Z numerično simulacijo lahko optimiziramo livarsko tehnologijo s ciljem boljše kakovosti končnega ulitka in/ali bolj ekonomične izdelave ulitka.

Pri svojem delu uporabljamo numerične programe iz skupine ESI Group. Za numerične izračune livarskih procesov uporabljamo Visual-CAST. Visual-CAST uporablja dva solverja, ki temeljita vsak na svoji numerični metodi. Solver, ki uporablja metodo končnih elementov – MKE (ang. FEM) se imenuje ProCAST, solver, ki uporablja metodo končnih diferenc – MKD (ang. FDM) se imenuje QuikCAST.

 

Izdelava maloserijskih in prototipnih ulitkov

Nudimo vam svetovanje in načrtovanje primerne tehnologije izdelave ulitka. Skupaj z našimi partnerji vam lahko ulitke tudi izdelamo.

Za izdelavo potrebujemo načrt ali prototip. Glede na zahtevnost geometrije, velikost serije in zahtevano zlitino se določi livarska tehnologija, sledi izbira livarja, dokončno optimiranje livarske tehnologije, izdelava modelne naprave ali orodja, litje in mehanska obdelava.

 

Svetovanje na področju tehnologije litja

Imamo dolgoletne izkušnje ter znanje in veščine za odpravljanje tehnološko tehničnih in metalurških problemov pri izdelavi ulitkov z različnimi tehnikami litja, optimizacij in načrtovanju tehnologije litja novih pozicij za katerokoli livarsko tehnologijo (vse vrste tlačnega litja, nizkotlačno litje, gravitacijsko litje v trajne in enkratne forme, precizijsko litje, kontinuirno litje, centrifugalno litje). Izkušnje imamo tako s standardnimi zlitinami (aluminijeve zlitine, magnezijeve zlitine, cinkove zlitine, siva litina, jekla) kot tudi s posebnimi zlitinami, ki jih za vaše ulitke lahko opredelimo in/ali razvijemo tudi mi.